Ehdolle edarivaaleihin!

Haaveiletko urasta politiikan pyörteissä? Onko opintotuki mielestäsi riittämätön? Lisää pyöräteitä Helsinkiin? Haluaisitko olla vaikuttamassa siihen, kuinka vastuullista liiketoimintaa HYY pyörittää? Menetitkö hermosi, kun yritit löytää asuntoa Helsingistä tai saada yhteyttä proffaasi?


Älä tyydy valittamaan kaverille - edarivaalit tulee!


Niin mikä edari? Edari eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on HYYn korkeinta valtaa käyttävä elin. 60-paikkainen edustajisto tekee poliittisia linjauksia ja esimerkiksi päättää, miten ylioppilaskunnan rahoja käytetään ja millaisiin asioihin aikaa käytetään. Edustajisto myös valitsee HYYlle hallituksen, päättää budjetista sekä asettaa tavoitteet ylioppilaskunnan omistamille yhtiöille, kuten Unicafelle. Edarin kautta pääsee vaikuttamaan ylioppilaskuntaan, kaupunkiin sekä valtakunnallisiin opiskelijoita koskeviin asioihin - ei mikään turha mesta siis. Edustajisto valitaan kahden vuoden välein edustajistovaaleissa, joissa jokainen ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu. Marraskuussa onkin luvassa vaalihumua - lähde mukaan!


Osakuntien edustajistoryhmä on poliittisesti sitoutumaton, osakuntalaisten edariryhmä. Meille on tärkeää, että opiskelijan hyvinvointi taataan myös tulevaisuudessa. Vaaliohjelmastamme voit lukea tarkemmin, mitkä asiat ovat erityisen lähellä sydäntämme. Lähtemällä mukaan vaaleihin ehdolle voit osaltasi vaikuttaa ylioppilasliikkeen suuntaviivoihin, tutustua uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea saada uusia hienoja kokemuksia.


Jokaisella meistä on jotain annettavaa ylioppilaskuntapolitiikkaan. Uutta näkemystä tarvitaan! Monesti uusi opiskelija huomaa vanhaa ja kalkkiutunutta edarijäärää paremmin epäkohtia ja pursuaa uusia ideoita ja näkökulmia. Ylimääräisen energian voi kanavoida juhlien lisäksi myös edunvalvontaan ja politikointiin! Eikä kannata murehtia, vaikka HYY tuntuisikin vielä kovin etäiseltä. Kukaan ei ole seppä syntyessään - itse ainakin olin aika pihalla HYY-kuvioista lähtiessäni mukaan edarivaaleihin pari vuotta sitten. Hommaan pääsee kuitenkin äkkiä sisälle ja aina saa kysyä. Meidän edariryhmämme on ihana.


Eli siis tervetuloa mukaan tekemään vauhdikasta vaalisyksyä! Lähde ehdolle, se on kivaa ja palkitsevaa. Jokainen ehdokas ja ääni tulee tarpeeseen :) Ja jos mielessäsi on mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä oman osakuntasi vaalipäällikköön tai renkaan vaalipäällikköön; ella.keski-panula@helsinki.fi.

Linjataan kun tavataan!